Ontmoet de makers

De kleur van 2016: okergoud

Ik hoor het mijn vriend nog op een gniffelende manier zeggen: “Okergoud?! Dat wordt helemaal jouw feestje dus!”

Geel is niet helemaal mijn kleur nee. Ooit heb ik letterlijk deze woorden uitgesproken in het bijzijn van mijn schoonfamilie en dat bleek een inkoppertje voor regelmatige plagerijen. Wanneer er een keuze gemaakt dient te worden in kleur, of het nu gaat om een loungebank of een skibroek, wordt geprobeerd mij dit item in het geel aan te smeren.

Toen ik dus hoorde dat de nieuwe kleurtrend voor 2016 okergoud zou zijn, voelde ik de bui al hangen. Als styliste kan ik er niet meer omheen: tijd om me over die afkeer heen te gaan zetten!

140x70_okergoud2

Na het oranjekleurige koper is het nu tijd voor iets nieuws. Okergoud, waarin geel als felle kleur die de aandacht trekt verwerkt is en goud de chique touch moet zien te verwezenlijken. AkzoNobel, moederbedrijf van Flexa, brengt ieder jaar het trendboek Colour Futures uit. De trendkleur voor het eerstvolgende nieuwe jaar komt niet zomaar uit de lucht vallen, maar is gebaseerd op een grotere gedachte. Voor 2016 is dat het thema ‘Looking both ways’.

Ook in interieurs zullen we dus te maken krijgen met contrasten en dualiteit. Probeer je huis eens te stylen met minder voor de hand liggende kleur- en materiaalcombinaties, zoals okergoud met pasteltinten of koele kleuren als groen en blauw. Of kies voor ruwe, (ogenschijnlijk) minder chique materialen, die samen met okergoud een verrassend effect teweeg zullen brengen.

140x70_okergoud1

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Wil jij je meubels of muren met een likje verf een trendy metamorfose geven? Sinds 1 oktober is de kleur okergoud te verkrijgen in verschillende bouwmarkten onder het merk Flexa.

Bron afbeeldingen: www.interieurinspiratie.nl, www.designwonen.nl en www.housetohome.co.uk

Geschreven door: Imke Jacobs
Eigenaresse van Designstudijo | Creatieve duizendpoot | Opleiding Interior design & styling
Gedurende haar opleiding heeft Imke kennis mogen maken met de wondere wereld van design. Waar ze echt blij van wordt? Mensen laten zien hoeveel mooie dingen deze wereld ons te bieden heeft: leuke weetjes op het gebied van interieurontwerp, grafisch design & kunst deelt ze graag met mooie woorden.”

Lees & zie meer van Imke op:
Facebook, LinkedIn of Twitter

naar boven