Simone Albani/ Le Chair

Simone Albani/ Le Chair

Simone Albani Living Excellence 

In het afgelopen decennium is Simone Albani Living Excellence getransformeerd van een ruwe schets naar een goed geleid internationaal bedrijf. De oprichter van het bedrijf komt uit een Italiaanse familie met een lange traditie in de meubel business. 

”Onze missie is simpel en duidelijk: wij ontwikkelen en produceren zitmeubelen van hoge kwaliteit voor onze winkeliers, met een expertise in het creëren van een handgepoetste vintage lederen uitstraling”. ”Het kwaliteitscontrolesysteem dat in ons productieproces is ingebed, zorgt voor de hoogste kwaliteit van onze producten. Het leer dat voor onze collectie wordt gebruikt, is geselecteerd bij Italiaanse leerlooierijen en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.” 

Naast de expertise in het ontwikkelen van een prachtige woon- en eetkamerervaring, streeft het interieurmerk naar een superieure service naar de klanten toe. ”Dit serviceniveau realiseren wij door vakkundige, betrokken en gemotiveerde mensen in dienst te hebben met een passie voor meubeldesign en fabricage. Voor de BeNeLux en Frankrijk hebben we een partner gevonden in Le Chair waar we een intensieve samenwerking mee zijn aangegaan” 

LE CHAIR 

Dit is geen doorsnee leverancier-groothandel constructie, want Simone Albani heeft zich ook bereid verklaard om de reguliere collecties van Le Chair buiten de Benelux op de markt te gaan brengen. “We werken nu samen aan de ontwikkeling van modellen en geven elkaar nuttige feedback over lokale markten en voorkeuren. Ik zie het als een hechte samenwerking. Zo willen we voor dit merk ook intensief gaan samenwerken met de dealers die het merk gaan voeren om zo samen een betrouwbare kwaliteit en levertijd te kunnen garanderen. Het gaat veel verder dan: hier is een bank, verkoop hem maar en we zien wel. De dealers, het merk Simone Albani en wij als verdeler vormen een hecht team.” Simone Albani wordt een brede collectie van zitmeubelen: banken, fauteuils, stoelen, poefs en dergelijke. “Speciaal voor de Benelux markt hebben we de stoffen van Textaafoam opgenomen in de collectie. Deze zijn zeer gewild bij consumenten, zo weten we.”  

Shop in shop
De showroom van 125 vierkante meter in De Woonindustrie fungeert als voorbeeld voor een shop in shop opstelling: “Een dealer kan het zo plaatsen, maar heeft uiteraard de vrije hand in een andere setting in zijn winkel.” Wat betreft de dealers is Nijwie/ Le Chair op zoek naar een combinatie van bestaande klanten en nieuwe dealers: “Het is iets selectiever dan voor onze andere collecties /merken, maar we hebben voldoende dealers die dit kunnen combineren met de bestaande collecties van Nijwie/ Le Chair. Het is een iets hoger niveau wat betreft uitvoering en uitstraling, vandaar de gewenste mix met nieuwe contacten.” 

 

We zien u graag in De Woonindustrie, in onze nieuwe stand: A008a. 

INFORMATIE

Het Wendelgoor 5 
7604 PJ Almelo 

Email: info@lechair.com
Telefoon: 0546 443 157
Mobiel: 06 38 99 86 79
Website: www.lechair.com 

Showroom nummer A008a