Ontmoet de makers

Cursussen voor de interieurbranche

Voor interieurprofessionals en starters
NIA ACADEMIE is een particuliere opleiding, opgericht door interieurontwerpers, die als enige academie in Nederland zich uitsluitend met tuin- en interieurvormgeving bezighoudt. En vanwege het fundament uitermate praktijkgericht. Het instituut verzorgt complete vakopleidingen en compacte cursussen op HBO-niveau. Denk aan binnenhuisontwerpen, interieurvormgeving, interieurtextiel, kleur en computervaardigheden. Het onderwijsaanbod wordt steeds opnieuw afgestemd op de eisen en wensen van de markt. Verder verzorgen we met regelmaat vakdagen rond relevante thema’s. 

Intensief en persoonlijk
Een academie is vaak grootschalig en kan onpersoonlijk zijn. NIA kiest voor een persoonlijke benadering. NIA is kleinschalig en hoogwaardig, met korte, open communicatielijnen en kleine klassen. In de intensieve cursussen zijn theorie en onderzoek de basisvormen en worden gedachtewisselingen en reflectie aangemoedigd.Docententeam van NIA ACADEMIE

De vakopleidingen en cursussen op een rijtje:

Vakopleidingen
12 dagen of 24 avonden

Vakopleiding Beschrijving

Binnenhuisontwerpen1

Plattegronden tekenen en indelen, zijaanzichten, perspectieftekenen, concept, basis moodboards, basis verlichting, harde materialen.

Binnenhuisontwerpen2

Verdieping in ontwerpen, perspectieftekenen, maquettes, meubelontwerpen en presenteren.

Interieurstyling 1

Kunst-, architectuur- en designgeschiedenis, interieurstyling, moodboarding en visuele communicatie, kleuradvies en interieurtextiel. (We adviseren om voorafgaand aan deze cursus ‘Binnenhuisontwerp 1’ te volgen, zodat je de vaardigheid om plattegronden en perspectief te tekenen onder de knie hebt.)

Tuinontwerpen 1

Plattegronden tekenen en indelen, tuinkunstgeschiedenis, tuinstyling, ontwerpen, klantcontact, wet- en regelgeving en algemene vakkennis.

Tuinontwerpen 2

Ontwerpen, beplantingsleer, materiaalkennis, verlichting, tekenen, bouwkundige onderdelen, presenteren.

 

Cursussen
1 tot 3 dagen

Cursus Duur Beschrijving
SketchUp 3 dagen Uitgebreide SketchUp-cursus, waarin ruim de tijd wordt uitgetrokken voor het bespreken van het huiswerk en het beantwoorden van vragen. Opgezet voor cursisten die niet eerder met een tekenprogramma hebben gewerkt.
Kleuradviseur 3 dagen

Een kleuradvies is essentieel om een project te doen slagen. In deze training leer je het professioneel toepassen van kleur in interieurs, met precisie, met verfijning, in nuances.

Interieurtextiel  

Als cursist leer je de kwaliteit van stoffen beoordelen op basis van de gebruikte grondstoffen, garens en stofconstructie. Ook maak je kennis met specifieke toepassingen in het interieur en beperkingen van bepaalde stofkwaliteiten. Ook zitten gordijn- en behangberekeningen en het opmeten van blinds (jaloezieën) en gordijnen in het cursusprogramma.

 Lichtadviseur  1 / 3 dagen Het ontwikkelen van een professioneel lichtplan, van offerte tot presentatie. In deze training verwerf je alle benodigde basiskennis van lichtbronnen, armaturen en techniek. Door het maken van een professioneel verlichtingsplan leer je alle facetten van een goed doordacht lichtadvies.
 LED verlichting in de praktijk  3 dagen Uniek in Nederland! Een toegankelijk cursus op HBO-niveau met aandacht voor techniek, praktische uitwerking en vormgeving van verlichtingsplan zonder de commerciële aspecten van lichtadvies uit het oog te verliezen.
Interieurfotografie Stoomcursus van 3 dagen De foto’s van een huis zijn vaak doorslaggevend om een huis wel of niet te gaan bezichtigen. De kwaliteit van de woningfotografie is zelfs van invloed op de uiteindelijke koopbeslissing. In deze cursus van 3 dagen leer je techniek en praktijk van interieurfotografie in combinatie met de styling van de woning. Inclusief dagtraining Photoshop Elements.
 Trendwatching   3 dagen In de cursus Trendwatching leer je wat trends zijn en vooral ook wat ze niet zijn. Je raakt bekend met de onderliggende waarden van product- en consumententrends. Hierdoor weet je ook beter wat je klant wenst.
 Moodboarding  3 dagen In deze cursus alles over collages, merkidentiteit, associatief denken, communicatieclichés en compositie. Met je verworven kennis leer je professionele collages te maken voor de zakelijke interieurmarkt.
Stijlenleer  3 dagen

In deze cursus maak je je uiteenlopende bouwstijlen, en design- en kunststromingen eigen, van gotiek tot aan hedendaagse kunst. Noodzakelijke kennis die je als interieurstylist kunt toepassen om kundig een nieuw ontwerp samen te stellen. 

Vakdagen
NIA organiseert samen met sprekers uit de interieurindustrie met regelmaat interessante vakdagen voor professionals en starters. Onze site en digitale nieuwsbrieven informeren je hierover!

Kijk voor de actuele cursusdata, cursusprijzen en het aanmelden voor de nieuwsbrief op: www.niainfo.nl

 

naar boven