Interieurprofessionaldag

Dinsdag 20 april is de nieuwe datum voor de Interieurprofessionaldag.

Op dinsdag 20 april 2021 vindt de jaarlijkse Interieurprofessionaldag plaats bij De Woonindustrie in Nieuwegein tijdens de Voorjaarsvakdagen 2021. Samen met BNS Crisp en NIA ACADEMIE heeft De Woonindustrie een professioneel dagprogramma samengesteld met experts op het gebied van verschillende actuele thema’s.

PROGRAMMA
Wat kun je dinsdag 20 april tijdens de Interieurprofessionaldag verwachten? Je hebt de mogelijkheid om drie presentaties bij te wonen ofwel tijdens het ochtendprogramma of tijdens het middagprogramma. Het andere dagdeel kun je de showrooms bezoeken. De presentaties zijn vanuit één ruimte live te zien. In de andere ruimtes plaatsen wij tv-schermen waarop een livestream is te volgen.

Ochtendprogramma:
10.00 uur           Ontvangst in Atelier, koffie met iets lekkers
10.30 uur           Presentatie Jan Agelink (buro jantrendman) met als thema:
aaaaaaaaaaaaa ‘NXT LIVING ‘
11.30 uur           Presentatie Smart Living door ABB
12.00 uur           Presentatie Groenstyling door MeerGroothandel
12.30 uur           Lunch & netwerkmoment Atelier

 Middagprogramma:     
12.00 uur           Lunchpauze & netwerkmoment Atelier
13.00 uur           Presentatie Jan Agelink (buro jantrendman) met als thema:
aaaaaaaaaaaa a‘NXT LIVING’
14.00 uur           Presentatie Smart Living door ABB
14.30 uur           Presentatie Groenstyling door MeerGroothandel
15.00 uur           Netwerkmoment
15.30 uur           Einde

 

Drie inspirerende presentaties over de volgende onderwerpen:

NXT LIVING

De woontrends voor de toekomst centreren zich rond thema’s als circulariteit en een behoefte aan natuur en groen. Niet zo gek in een wereld waarin duurzaamheid een belangrijk thema is. Daarbij geeft de nabijheid van groen comfort en balans in roerige tijden. Er is ook aandacht voor alle nieuwe functies die een huis tegenwoordig in zich herbergt; parttime kantoor, sportzaal en schoolklas naast de functie’s die het al had als fijn nest voor de bewoners om te ontspannen en te spelen. Hoe deze schijnbaar tegenstrijdige zaken ook nog op een mooie én esthetische manier verbonden kunnen worden zie je in de interieur & design presentatie

NXT LIVING

Vol kleur, materiaal en design inspiratie om mee te nemen naar je eigen projecten en opdrachten.

Jan is sinds 1994 werkzaam als trend forecaster. Hij combineert een heldere analyse van globale en lokale trends met een talent voor het selecteren van prachtige beelden. Zijn visie op de toekomst is zeer waardevol voor mensen werkzaam in interieur, lifestyle & design.
Jan verbindt trends van de zes grote drivers in onze wereld: technologie, kunst & cultuur, demografie, economie, politiek en ecologie – en creëert hiermee stof tot nadenken.

 

Smart Living

In samenwerking met Busch-Jaeger geeft Jeroen Overmars, interieurarchitect Designa, een presentatie over functionele domotica toepassingen in huis. Jeroen Overmars is o.a. bekend van het TV programma “Van Woonvilla naar Droomvilla.” Hoe kun je door slimme koppelingen het systeem voor je laten werken zodat het je ontzorgt en comfort biedt.

 

Groenstyling

Mirjam is al 25 jaar werkzaam in de plantenhandel. Ze heeft een diploma bloemist/arrangeur, daarnaast lerarenopleiding beeldende kunst en vormgeving afgerond en een eigen planten groothandel. Planten zijn steeds meer intrek. Ze zijn niet meer weg te denken uit het interieur en dat merkt Mirjam ook steeds meer woonwinkels, conceptstores en stylisten hebben interesse in haar producten.

Groen in je project. We willen alles groener maken, maar kan dat ook? Groen wordt bij de millenials zowat gezien als way of life en ook onder de stylisten is groen populair. Op zich fantastisch nieuws, maar laten we er wel goed mee omgaan, 2 keer een slechte ervaring en een way of life kan overslaan naar een frustratie ding. Welke planten zijn een echte toevoeging voor het project en welke je beter achterwege kunt laten. In haar presentatie geeft Mirjam praktijkvoorbeelden en legt daarbij uit wat hier hebt best wel of juist niet handig is. Bijvoorbeeld; In de woonbladen staat een mooie eucalyptus op de foto. Helaas houdt deze plant het binnen geen maand vol. Dit is een buitenplant, en een buitenplant heeft goed licht nodig, geen kunst licht en daarnaast heeft ie elke nacht buiten, een vochtige omgeving waardoor het blad van de plant ook vocht opneemt. Dat krijg je in huis, met de verwarming aan gewoon niet voor elkaar. Alternatieven zijn er als het om de kleur van plant gaat, of over het fijne blad, een zijde variant is ook een optie.

 

 

Prijs: € 25,- excl. btw per persoon
Klik hier om je aan te melden.